Natuuronderwijs

IKC De Lente

IKC De Lente is een school waar kinderen veel leren van de natuurlijke omgeving van Abbenes. De school brengt de natuur naar binnen en laat de kinderen op allerlei manieren kennis maken met de natuur. Zo hebben de kinderen op de Lente een eigen moestuin waarin ze groenten verbouwen en leren ze over de levenscyclus van planten en de verschillende soorten groenten die er zijn.

We gaan regelmatig op excursie in de omgeving. Zo leren we bijvoorbeeld meer over de waterdieren aan de slootkant en de ""kriebeldiertjes"in de struiken nabij de school.

De school bevindt zich in een platteland omgeving met veel natuur. Hierdoor is er rondom de school een prachtige natuurlijke leeromgeving. Daarnaast beschikt de school over een leertuin waarin de kinderen kunnen spelen en leren. Er zijn verschillende plekken waar de kinderen kunnen ontdekken, zoals een vlindertuin, een bijenhotel en een insectenmuur. Op deze manier leren de kinderen op een speelse manier over de verschillende insecten die er zijn en hun rol in de natuur.

Om nog meer te leren over de natuur en het boerenleven, bezoeken de kinderen regelmatig boeren in de omgeving van de school. Hier leren ze over de verschillende gewassen die er verbouwd worden en over de rol van de boer in het ecosysteem. Door deze bezoeken krijgen de kinderen een beter begrip van de verbinding tussen de natuur en de voedselproductie.

IKC De Lente
Onze patio met de moestuintjes
IKC De Lente
Vogelhuisje
IKC De Lente
Vlindertuin
IKC De Lente
Sla verbouwen