Buitenschoolse opvang

IKC De Lente

Voorschoolse opvang

Wij bieden voorschoolse opvang aan op maandag t/m vrijdag vanaf 07.00 uur, mits er voldoende aanmeldingen zijn. De voorschoolse opvang is inclusief ontbijt. Er zal gezamenlijk met de kinderen in huiselijke sfeer worden ontbeten, zodat de dag rustig opgestart kan worden.

Buitenschoolse opvang

Gelegen in het rustige, kindvriendelijke Abbenes ligt buitenschoolse opvang IKC De Lente. De BSO beschikt over een eigen lokaal in het schoolgebouw van IKC de Lente. Hier kunnen de kinderen knutselen, even relaxen met een boekje op de bank, of lekker spelen in één van de ingerichte hoeken. Naast het eigen lokaal kan er altijd heerlijk gespeeld worden op het grote speelplein en wordt er soms gebruik gemaakt van het gymlokaal van school. Elke dag wordt er een activiteit aangeboden, maar omdat BSO-tijd ook de vrije tijd van kinderen is, er is ook voldoende tijd en ruimte om lekker te ontspannen en je eigen ding te doen.

Gecombineerd met ons kinderdagverblijf op dezelfde locatie kunt u uw kinderen van 0 t/m 12 jaar met een gerust hart bij ons brengen.

Per vakantie wordt er een leuk, uitdagend en gevarieerd activiteitenprogramma gemaakt, inclusief uitstapje(s). Denk hierbij aan koken voor de lunch, sport- en spel, creatieve activiteiten en bijvoorbeeld een uitje naar het bos, een leuk speelpark of de bowlingbaan.

De kinderen worden door de pedagogisch medewerkers of één van de chauffeurs van Babino uit school gehaald. De kinderen worden lopend of met de auto opgehaald. Dit is afhankelijk van de afstand en de openingstijden van de scholen. Tijdens het vervoer staat veiligheid absoluut voorop!

Deze BSO-locatie vormt samen met school een integraal kindcentrum (IKC). Een integraal kindcentrum is een plek waar iedereen samenwerkt vanuit één visie, één team en één plan.

IKC de Lente heeft een eigen stamgroep in de basisschool. De kleurrijke stamgroep is uitdagend ingedeeld en sluit aan bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen. De groep bestaat uit maximaal 20 kinderen per groep, die afhankelijk van de groepsgrootte begeleid wordt door één of twee pedagogisch medewerkers.

 Nadat de pedagogisch medewerkers de kinderen uit school hebben gehaald, eten en drinken we gezamenlijk met elkaar. Zowel tijdens de voorschoolse- als de buitenschoolse opvang zal er een overdracht zijn met de leerkracht. Er worden dagelijks verschillende activiteiten aangeboden op het gebied van muziek, sport en creatieve vorming. Daarnaast maken we regelmatig gebruik van de buitenruimte.

Vervoer

De kinderen van St. Willibrordusschool worden door de pedagogisch medewerkers opgehaald met de auto. De kinderen van IKC de Lente lopen onder toezicht van hun leerkracht en de pedagogisch medewerker naar de groepsruimte toe.

Vakantieopvang

Tijdens de vakantieperiode brengt u uw kind tussen 8.00 en 10.00 uur. Wij vragen ouders deze tijden te respecteren in verband met de rust op de groep en het uitvoeren van activiteiten. Tijdens de schoolvakanties maken wij ook verschillende leuke uitstapjes. Dit kan variëren van een bezoek aan het dierenpark Artis, een middagje bowlen of Yogales. We willen benadrukken dat vakantie ook écht de vrije tijd van kinderen is, waarin geborgenheid en plezier centraal staan.